header The Road Traveler

Behandelingen

 

Krijg je een signaal?

Je voelt je niet lekker. Met of zonder duidelijke oorzaak. Of het gaat even moeilijker in je leven. Je relatie loopt stroever. Je krijgt te maken met een stevige gebeurtenis: scheiding, ontslag, overlijden, .... Soms geeft je lichaam of je leven je een signaal. Ernaar durven luisteren en actie ondernemen is belangrijk. Maar het is ook spannend én dapper. 

Samen kunnen we er iets aan doen. Stap voor stap. We bekijken je situatie met een open blik. Want je bent veel meer dan je klacht of diagnose. Je bent een mens, met je eigen karakter en je unieke situatie. Hoe zit jij in elkaar? Zo vinden we samen de echte oorzaken én mogelijkheden.

Hoe doen we dat? Ik luister naar jouw verhaal. En kies voor een holistische aanpak met mogelijkheden uit verschillende hoeken. Zo krijg je een slimme combinatie met een sterk effect. En werk je gericht aan de juiste dingen. Ik help je om je gezondheid in handen te nemen en krachtiger in je leven te staan. Zodat je mij uiteindelijk niet meer nodig hebt.

Klachten die ik behandel

 • Stressklachten
 • Problemen op het werk
 • Verdriet en verlies
 • Slaapproblemen
 • Depressie
 • Burn-out
 • Angst
 • Trauma
 • Psychose / stemmenhoorders
 • Verslaving en hervalpreventie
 • Bipolariteit / manisch depressief
 • Ook: geen klacht maar zoekend naar een zinvoller leven
 

Wat mag je verwachten?

 Een behandelplan dat je motiveert
Iedereen beleeft zijn of haar klachten anders. Hoe zit jij in elkaar? Daar kijk ik naar. Om een herstelplan te maken dat je motiveert. En jou terug naar je eigen kracht helpt. Want als je bereid bent om te werken, kun je mooie resultaten halen.

 Begrip en openheid
Praten over wat je voelt is niet altijd even gemakkelijk. Ik luister naar jou. Zonder oordeel, zonder taboe. Daarom kom je immers naar een psycholoog of psychiater. En we nemen de tijd. Die 50 of 30 minuten zijn echt voor jou.

 Efficiënte en holistische aanpak
Ik hanteer de principes van de holistische psychiatrie. We maken krachtige combinaties van inzichten en therapieën uit verschillende hoeken die elkaar versterken. En wetenschappelijk onderbouwd zijn. Zo werk je gericht aan de juiste dingen.

 

 

 

 Duurzaam medicatiegebruik
Medicijnen zijn niet de norm. Ik schrijf ze enkel voor wanneer nodig. Want misschien ligt jouw oplossing ergens anders. Bovendien zijn er ook mineralen, probiotica, ... die hun werking stevig bewijzen. Ik kies dus altijd voor een duurzame combinatie die jou op lange termijn vooruithelpt. 

 Een brede kijk op jou als mens
Je hebt zoveel verschillende facetten. Je lijf, je emoties, je gedachten en je spiritualiteit. Body, mind & spirit, zo je wil. Er is ruimte voor ze allemaal. Want het ene staat niet los van het andere. Is geloof of spiritualiteit belangrijk voor jou? Dan heb ik daar ook aandacht voor.

 Heldere afspraken
Hoe pakken we het aan? Hoelang duurt het traject? Wat wil jij zelf? Ik waardeer een open en eerlijke communicatie. Ook over hoe jij de aanpak ervaart. En ook als je overweegt te stoppen. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je behandelplan.

 
 

Niet enkel voor
'zware klachten'

De stap naar hulp is niet altijd makkelijk. Misschien twijfel je. Is het wel nodig? Moet ik nu echt naar een psychiater (ik ben toch niet gek ;-))? De eerste stap is misschien de moeilijkste. Maar ook de belangrijkste. 

Ik ben naast psychiater ook klinisch psycholoog. Het gaat niet om die titeltjes. Het betekent wel dat ik je ook vanuit die hoek kan ondersteunen. Ik help je begrijpen wat je voelt en hoe dat komt. En wat je eraan kan doen. En dat is heus niet altijd drastisch. Vaak kan het in korte trajecten. Ik zet je op weg met gerichte inzichten en oplossingen. Met een aanpak die aansluit bij jouw persoonlijkheid. Zodat je er iets aan hebt. En zodat je zelf aan de slag kunt. Een kennismakingsgesprek geeft je meer inzicht in je situatie en in de mogelijke oplossingen.

Optimaal leven met psychische uitdagingen

Soms spelen je klachten een belangrijke rol in je leven. Je leeft bijvoorbeeld met psychoses of bipolariteit. Of je had in het verleden een verslaving en wil niet hervallen. Hoe hou je dat 'beheersbaar'? Hoe leef je een fijn leven ondanks je situatie?

We bekijken wat moeilijk is voor jou. En welke oplossingen jou helpen. We kijken breder dan je diagnose. We creëren inzicht in jouw triggers en handvaten, hoe je kunt omgaan met moeilijke momenten. Indien nodig bekijken we welke medicatie je kan ondersteunen. Ik gebruik ook nieuwe methodes, zoals het stemmeninterview voor stemmenhoorders (psychoses). Het gaat dus om een realistische aanpak die voor jou werkt. En die je op weg zet naar een evenwichtiger leven.

Nathalie Heemskerk © 2023 - Algemene voorwaarden en privacy