header The Road Traveler

Duurzaam medicatiegebruik

 

Wat is duurzaam medicatiegebruik?

Een aanpak die vertrekt vanuit de oorzaak van je klacht. En bouwt op je eigen kracht en het zelfherstellende vermogen van je lichaam. Het is een duurzame combinatie van oplossingen die je op lange termijn vooruithelpt.

Daarom schrijf ik enkel medicatie voor wanneer het moet. Niet omdat het kán. Want vaak zijn er verschillende oplossingen. Medicatie hoeft niet de eerste keuze te zijn. 

Je situatie en de onderliggende oorzaken, daar vertrek ik van. En dan kijken we of gerichte natuurlijke medicijnen (probiotica, vitaminecomplexen, ...) je kunnen ondersteunen. Altijd wetenschappelijk onderbouwd. Is ‘reguliere’ medicatie aangewezen? Dan combineren we het efficiënt met andere delen van je behandelplan.

 

Je neemt medicatie en wil minderen?

Je wil je medicijnen afbouwen. Op een verantwoorde manier. Dat kan. We bekijken eerst heel goed je situatie. Hoe lang neem je al medicijnen en waarvoor? Hoe is het gegroeid, ... ? Ik bekijk goed waarom je wil afbouwen en hoe ik je kan helpen. 

Afbouwen gaat altijd in stappen. Het is een proces. We zoeken een nieuw evenwicht waarbij andere therapieën, vitaminen, krachtige natuurlijke supplementen, aanpassingen in je levensstijl, ... (tijdelijk) een grotere rol kunnen spelen. Het resultaat kan minder medicatie zijn, andere medicatie of helemaal geen medicatie op termijn.

Verantwoord afbouwen: hoe werkt het?

Na een eerste kennismakingsgesprek vertel ik je helder wat je kunt verwachten: minder medicatie, andere medicatie of geen medicatie op termijn. Ik leg je ook uit hoe we dat aanpakken. En we bespreken welk rol je daar zelf in kan en wil spelen. Bijvoorbeeld enkele gerichte aanpassingen aan je levensstijl, ... Ik vertel je altijd helder wat er mogelijk is en wat niet.

Daarna stellen we een plan op. We bouwen gericht af en voegen indien nodig andere oplossingen toe. Tijdens dit proces volg ik je nauw op. Het is belangrijk dat je je doorheen dit traject goed voelt. En met je bezorgdheden bij me terecht kunt. Zo kunnen we bijsturen indien nodig.

Nathalie Heemskerk © 2023 - Algemene voorwaarden en privacy